Fakturaköp

Vill du slippa kreditrisken och snabbt få in pengar för att få företaget att växa eller för att hålla kassaflödet i balans? Agerar de obetalda fakturorna bromskloss i utvecklingen? Låt oss köpa dina fakturor. Vi har möjlighet till fakturaköp med eller utan regress, läs mer om skillnaden lite längre ner på sidan.

För vem?

För företag som vill få loss kapital snabbt. Likviditetsproblem är en stor fara, speciellt i branscher där man arbetar med långa betalningstider. Genom att sälja en faktura med eller utan regress kan ni få in pengar i förväg och slippa kreditrisken.

Fördelar

  • Slipp kreditrisken (när fakturan säljs utan regress) 
  • Få loss pengar utan att behöva invänta betalning från kund 
  • Större ekonomisk flexibilitet

hur fungerar Fakturaköp?

Du kontaktar oss med information om fakturan du vill sälja (företagets organisationsnummer, förfallodatum, summa). Vi kontrollerar att allt ser bra ut och återkommer till dig med förslag på en summa vi kan betala. När du godkänt sätts pengarna över direkt. Det finns två huvudsakliga typer av fakturaköp, läs mer om dem här nedanför.

Vanliga frågor & svar

När en faktura säljs utan regress tar kreditbolaget över kreditrisken. Fakturan är inte längre din och du kan nyttja pengarna du får in fritt. Alla fakturor går inte att sälja utan regress, eftersom fakturaköparen helt tar över risken måste denna kalkyleras noga. Låt oss bedöma om din faktura lämpar sig för köp utan regress.

När en faktura säljs med regress betyder det att du behåller kreditrisken hos dig. Detta kallas även factoring eller fakturebelåning. Om kunden inte betalar behöver du köpa tillbaka fakturan. Det blir som att du får låna ett förskott på summan helt enkelt, med fakturan som säkerhet. Den behöver alltså fortfarande betalas av kunden enligt villkoren. Detta alternativ är bra när man känner sig säker på att kunden betalar, men man behöver ha loss pengarna snabbare. Eller om man behöver ett tillskott av pengar under en specifik period.

Vi kan hjälpa dig med alla typer av fakturor. Pris och villkor varierar, så skicka in informationen till oss för en kostnadsfri bedömning.

Bli kontaktad av oss

Ansök om finansiering