Företagslån

Behöver du investera i en ny lokal eller utrustning för att kunna ta dig an ännu fler och större uppdrag? Eller har du en idé för en ny produkt som skulle kunna revolutionera hela branschen? Ibland behövs ett extra tillskott av kapital och då kan företagslån vara en bra lösning.

För vem?

Såväl nya som etablerade företag kan behöva ta ett företagslån någon gång. Det behöver inte handla om att man har slut på pengar i kassan, utan kan helt enkelt vara en del i en strategisk plan för att växa och utvecklas. Vi riktar främst in oss på att hjälpa små och medelstora företag.

Fördelar

  • Få flexibilitet i ekonomin för att göra viktiga investeringar för företagets tillväxt
  • Behåll likviditeten i företaget
  • Klara tillfälliga dippar i intäkterna genom att få in en buffert

hur fungerar FÖRETAGSLÅN?

Ofta behöver du dela med dig av årsbokslut och balans- och resultaträkning för att se att det finns en återbetalningsförmåga. Vi kontrollerar kreditvärdighet och går vidare till långivare för att få fram ett bra erbjudande till dig. När du accepterat avtalet sätts pengarna in omgående och kan direkt börja göra skillnad i ditt företag. Du betalar ränta och amortering månadsvis.

Vanliga frågor & svar

Ja i princip. Det viktiga för långivaren är inte ifall du köper möbler eller investerar i nya maskiner, utan att du långsiktigt klarar av att betala ränta och amortering. Däremot kan de vilja veta vad din plan är för att kunna säkra din återbetalningsförmåga. 

Vi hanterar normalt låneansökningar mellan 50 000 kr – 80 miljoner kronor.

Det finns flera anledningar till det. Till exempel kan man vilja spara sin kreditvärdighet hos sin vanliga bank och alltså gå till en annan bank för företagslånet. Man kan även vilja ha stöttning i processen att få igenom ett lån. Det är inte alltid så enkelt att man bara skickar in sin förfrågan och får den godkänd. Det kan behöva skrivas anpassade PM till kreditgivaren där man förklarar företaget, branschen och investeringen. Finns det några oklarheter i ditt företags ekonomi kan det också sätta käppar i hjulet vid standardiserade ansökningar. Men vi har stor erfarenhet av att prata med kreditgivare och vi förstår hur de tänker samt vad de behöver ha för information. Låt oss hjälpa dig med ditt företagslån.

Ansök företagslån

Ansök om finansiering