complete_finance_logo-removebg-preview-1

Finansiering genom hyra

Genom att hyra utrustning, maskiner, verktyg eller möbler får du mycket flexibilitet. Objektet du hyr kan uppgraderas under hyrestiden och i somliga hyresvillkor kan det även ingå service.

För vem?

Hyra passar bäst för objekt du vill ha under en begränsad period, eller utrustning som med jämna mellanrum behöver uppgraderas. Hyra är ett bra val för dig som vill ha flexibilitet och inte har ett behov av att äga utrustningen.

Fördelar

  • Balansräkningen belastas inte
  • Hyreskostnaden är avdragsgill
  • Det krävs ingen insats eller handpenning
  • Du blir inte uppbunden långsiktigt med objekt du kanske bara behöver under en kortare period
  •  Du kan uppgradera/byta ut objekt och utrustning under hyrestiden

Hur fungerar hyresavtal

Man skriver kontrakt på att du får bruka objektet under hyrestiden. Vissa hyresavtal innehåller även servicetjänster, det kan också kallas funktionshyra. Kaffemaskiner på kontor är en populär produkt man hyr på det viset med tillhörande serviceavtal.

Vanliga frågor & svar

Balansräkningen påverkas inte vid hyra. Hyreskostnaden är dessutom helt avdragsgill.

Ja, i stort sett, så länge det är lös egendom som kan tas upp som en tillgång i företaget. Vanligast är att man hyr objekt eller maskiner som man behöver under en begränsad period, eller som regelbundet behöver uppgraderas/servas.

Ja. Vi fungerar som en mellanhand mellan dig, din leverantör och en kreditgivare.

Vi behöver en offert på vad det är du vill hyra, under vilken period och till vilket pris. Samt organisationsnummer för ditt företag och uthyraren. 

Ansök hyresavtal

Ansök om finansiering